TOLLVESENET KORRUPT?

.

De stopper folk som har kjøpt seg en kopi av en veske, f.eks. av merket Prada, når de har vært i utlandet, f.eks. på en piotresk piazza i Roma. De får veska inndratt og vedkommende får en bot.

.

.

.

.Ekte eller falsk?

Så – hvordan er det hvis jeg returnerer fra Gran Canaria med et rykende ferskt og usedvanlig billig LaCoste-belte rundt livet – blir det samme hurlumhei? Neppe. Eller om jeg kommer med danskebåten og har med to oljefilter til min Volvo som ikke er originale, altså ikke produsert av Volvo, blir jeg anholdt? Enda mer neppe. Så vil kanskje vårt kjære, for ikke å si ærekjære, tollvesen si at det jeg nevner også rammes av den samme loven. Problemet er at siden de ikke er i nærheten av å være like kåte på å taue inn folk med uoriginale oljefilter i bagasjen som folk som sprader med Prada som med oljefilter, kan man jo bli fristet til å stille det nærliggende spørsmålet: Er det norske tollvesenet korrupt? Er det hele så enkelt som at de pengesterke selskapene har lirka noen Sveitsiske Franc inn på dertil egnede kontoer?

Hvis noen tar med en hel haug for åpenbart å selge i ei mørk bakgate på Frogner, så ja, selvfølgelig, det blir noe annet. Men å hugge hånda av tante Astrid som for moroskyld har kjøpt ei veske til tantebarnet sitt blir i beste fall fjåsete. Hva med en liten endring av forskriften, eller en justert instruks om graden av ivrighet i tjenesten? Herunder kanskje ta en titt under bordene hos toppledelsen i Tollvesenet?

.

.

Hyggelig om du har lyst til å legg igjen noen ord...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s