Snooker

.

12. januar 2012:

GENERASJONSSKIFTE

For de av oss om koser oss med snooker i toppklasse så ofte tv-stol-samvittigheten tilllater det, har det siste året kunnet være vitne til det siste ekstra steget som snookerverdens nye wonderboy Judd Trump har tatt.

Og i dag, i og med 8.delsfinalen i den presisjetunge Masters-turneringen i London, kan man trygt si at spydspissen for den nye generasjonen tok den formelle skalpen på symbolet på den gamle storheten. Der møttes nemlig nevnte Trump, 22 år, og den store rockestjerna Ronny O’Sullivan, 37 år, til dyst. Trump storspiller, men Sullivan depper ikke, slik han av og til har det med å gjøre når det blir for mye stang ut. Selv ikke når Trump dunker inn en 140 og dermed turneringens høyeste serie sålangt virker han slagen. Stillingen er 4-1 til Trumph og det blir en battle of gigants om de seks siste fargede kulene. Får Ronny disse, blir det omspill på svart og fortsatt håp. I motsatt fall kan mye være gjort for Trump, som allerede har fått kallenavnet Trumfesset (the ace trump). Og det er Trump som går seirende ut, og han er på hill 5-1, med førstemann til 6. Men Ronny “the Rocket” er fortsatt på hugget, og slår nådeløst tilbake med en 141-serie og ny toppscore i turneringen. 5-2. Han kjører også godt i gang i neste parti, men gjør en ørliten feil med reka og rødball blir liggende på hullet. Han leder 55-0 i dette partiet, men Trump viser psykisk styrke ved å klare å lirke seg gjennom de resterende kulene og vinne.

På den løpende rankingen er Trump nå på 5. plass
Ronny er på 17. plass, utenfor det gode selskap som utgjør de 16 beste i verden og som gir automatisk kvalifikasjon til de stor turneringene.

.

Tv-stolen på Ila, 19. januar 2012

.

Hyggelig om du har lyst til å legg igjen noen ord...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s