feb/12

 

februar 2012: 

TOTUSENOGELLEVE

.

Her er et par håndfuller (heter det det??) med låter jeg har hørt mye eller mindre mye på i året som snubla rundt ifjor. Var jo en haug andre også, but but… Ett sted må jo spillelistegrensa gå, så dette ble vel mer et tverrsnitt – lyttebrødet skåret på langs eller noe.

Siden jeg ikke akkurat er noen videre musikkjournalist, nøyer jeg meg å si følgende om de artistene jeg mener lagde de tre beste albummene i 20112: Bjella ville flytta fjell om han hadde vært født i London, PJ Harvey hadde antagelig flytta Hallingdalen flere himmelretningshakk om hun var vokst opp på Ål, og at Bob Hund er musikkverdens kuleste bikkje.

Ikke at jeg har fulgt grisemye med på nye jazzutgivelser i det 85.året e.MD (etter Miles Davis), men med et kvart øye mener jeg å ha sett at totusenogelleve ikke var et toppår innen jazzen. Noen perler var det helt sikkert, og jeg mener å ha snublet over en høy promille av disse.

Og når vi først er inne på perler, herunder fraværet av sådanne, hender det at man må suge inn mye luft for å komme langt nok ned, for å finne noe som ligger på bunnen og livnærer seg av noe som igjen gir vann på mølla for en som vil bli en perle. Det kan for eksempel være et radiohue. Et album det var overraskende stille rundt i året som gikk var The King of Limbs med Radiohead. Jeg finner ikke noen svake låter der. Mulig jeg er på vei til å mene at dette er den mest spennende skiva siden Computer. Mulig. Men det ar jo litt tid som lytter når det gjelder RH, thou…

Og selv om jeg nå (dessverre) har overdosert høringa av Kaizers Violeta I, kan jeg jo ikke av den grunn la være å ha med minst èn låt fra det albumet (som jeg forøvrig mener er mer helstøpt enn nr. II, men det er jo en annen asjett…).

Den norske duoen Poor Edward synes jeg forøvrig virker lovende. Slenger med ei låt derfra sjøl om jeg ikke har hørt så mye ennå. Om de har tatt bandnavnet fra låta til Tom Waits har jeg ikke klart å finne svaret på før lista gikk i trykken…

Og apropos TW: Fikk med meg en gjennomhøring av hans nye album”Bad As Me” da det lå åpent ute noen dager ved lansering. Knallbra saker. Riktignok synes jeg tittelsporet var det minst gode, men siden det kun er den låta som er lagt ut på Spotify, så blir det jo den.

.

.

.

Hyggelig om du har lyst til å legg igjen noen ord...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s