søknad

.

.

Fra: Kari-Anne Stenberg og Inge Haugane, Oslo

Til: Norsk Kartozoologisk Forening

.

ÅPEN SØKNAD OM OPPTAK I NORSK KARTOZOOLOGISK FORENING

På bakgrunn av funnene og vandringene av følgende to kartbaserte dyr, søker vi herved om å få den ære å bli tatt opp som medlem av den Norske Kartozoologisk Forening:

1)Peter den Stores Vintersommerfugl, St. Petersburg

2)  Tiergarten Kulturhund, Berlin

.

Sommeren 2009 dro vi til St.Petersburg, og ved en tilfeldighet da vi satt på Cafe Singer og så på bykartet, oppdaget det vi det vi ble enige om å kalle Peter Den Stores Vintersommerfugl (hiemalis papilio maiestas petrus). Arbeidet med å renskrive vandringen har tatt beskjemmende lang tid…

Samme år, altså 2009, ville vi gi en litt annereledes gave til en venninne som fylte 50 år. Det innebar flere «oppdagelser» i Oslo, blant annet graven til moren, faren og søsteren til Edvard Munch, besøk i bunkeresen under Oslo Handelsbymnas hvor tyskerene hadde sin kommandosentral under krigen. OG vi tok henne også med på en vandingring langs Det Politiske Sprettnesehornet som i lang tid har vært medlem av . Her er kopi av det ene av 7 punkter i gaven som ble overlevert bursdagsbarnet: #5: Vanding langs det Politiske Sprettneshornet

(I alt hovedsak sakset fra hjemmesiden til Kartozoologisk Forening):

Det er vanlig å tro at alle nesehorn lever i de tropiske delene av Afrika, India, Sumatra og Java. Men her – midt på Karl Johan – står vi altså overfor et lys levende eksemplar av en mer urban type – Urbanus Rhinoceros Unicornis et enhornet by-neshorn, i slekt med de indiske og javanesiske enhornete, og dessuten en sjelden representant for underegruppen Rhinoceros Politicus Vividus (eller på godt norsk: Politisk Sprettneshorn), som alle har regnet som ikke-eksisterende, men her er det:

Dette er en fryktløs skapning. Det klemmer hele snyteskaftet mot Stortingets østvegg – som om det nesten ønsker å velte hele bygningen. Og den store stenløven (en gang i tiden hugget ut i granitt av to slitne tukthusfanger på Akershus) holder seg klokelig i ro – så har den da også det skarpe hornet like foran seg …

Bakbenet hvilende mot Deichmannske Bibliotek og halen viftende på Kommandør Øgrims plass.

.

I februar 2012 var vi på besøk i København. I forkant snublet vi over den geniale boken Det dyriske København, som tar for seg en vandring av Den Skjulte Andungen.

Vi hadde ikke mye tid der nede, men vi fikk satt av nok tid til å gå deler av det kartozoologiske dyret. Nærmere bestemt fra midten av Købmagergade og rundt hele hodet til Højbroplass. Vedlagt ligger et knippe fotos fra runden.

Vi gikk halve hodet, fra Højbroplads til toppen av hodet på Kongens Nytorv. Underveis tok vi dette bildet, som, selv om det ikke er anderelatert, så er det to dyr der – både er en hest og en ugle:

Og bak et gitter i Ny Østergade sto en fransk bulldog med bedende øyne:

Vi avbildet også et skilt med en pingvin samt en leketøyssjiraff, men vi skal ikke trette dere med flere bilder nå…

.

I slutten av juni 2012 dro jeg (Inge) på min årlige Berlintur, med bl.a. opptegningen av et nyoppdaget kartozoologisk dyr i kofferten. Jeg hadde allerde døpt dyret Tiergarten Kulturhund (catellus cultura) og den vellykkede vandringen fant sted 29/6. Dette danner andre del av vår felles søknad.

.

Oslo, 12. november 2012

.

.

====================================

EN STUND SENERE BLE VÅR SØKNAD GODKJENT:

Medlemsopptak NKF

.

.

4 kommentarer om “søknad

Hyggelig om du har lyst til å legg igjen noen ord...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s