spillelister

.

→ dj underdog ←

..

(Spotify is needed…)

..

.

Tidligere år:

3 spillelister i 2012

9 spillelister i 2011

4 spillelister i 2010

...

.

oktober 2012: OKTOBERBLÅ NATT

The_Cure_-_PornographyDet er mørkt ute, det er mørt inni meg, men alt jeg vil er å forfølge den indre lyricsen, gi gitarriff til stemninga. Alt er meningsløst og alt jeg vil er å se innover og nedover i takt med trommisene. Jeg bare sitter her og venter på trikken. Eller døden. Eller neste glimt av liv. Eller for å si det mer poetisk med Kent:

Iskallt & menlöst
Plasten gör dig vacker är Du glad?
En livslögn att dö för

.

.

.

april 2012: KVARTALSRAPPORT

Eg e jo’kkje egentli non diskjåkki å skrive heim om.  I hværtfall ikkje når ein kommer te å værra innovativ, følle med på dom nyaste utgivelsane, spåtte bra nytt. Men denna gangen har eg tatt meg bryet med å idetminste prøve. Det bynte tili i januar, og via litt tips og litt tilfeldighetær så har eg faktisk endt opp med, rein objektivt sjølsagt, ei a dom beste spellelistene mine på hur lenge som helst.

I næringslivet e det jo veldig populært med kvartalsrapportær. Det e som bloddige kjøttstøkker som aksjegribbane og finansjournalistane siklær etter å sette tennane i. Meir sjelden e det å finne innafor dj-bransjen, men her e min rapport fra dom tre første månane av 2012.

variant over platecoveret til Liz Green

Låtane e ikkje meint å reflektere at albumma dom e henta fra au e gode. Som i tilfellet William Hut. Resten a de skiva e i grunnen litt tam å kjedelig. Han kom vel egentlig med på wildcard eller noe. Overraskandes nok, au for meg sjøl, e at ei a mine gammal favorittrøyer, Sinead O’Conor, har dukka opp på scenen igjen. Den så eg ikkje komme. Eg likte jo en del av det ho dreiv med på bynelsen a 90-tallet, men sida skiltes veiane kånses for å si det sånn. Det e sikkert låtær fra heil andre album og artister som kunne konka ut låtane hennærs, om eg bare hadde visst om dom og hørt gjennom skivene.

Vel, vel. For å bringe denne platepratinga te ein ende – det aller beste albummet sålangt i år, som au garantert te å stille stært i kampen om årets beste om  9 månær, e «O, Devotion!» med Liz Green.

.

.

@ februar 2012: TOTUSENOGELLEVE

Her er et par håndfuller (heter det det??) med låter jeg har hørt mye eller mindre mye på i året som snubla rundt ifjor. Var jo en haug andre også, but but… Ett sted må jo spillelistegrensa gå, så dette ble vel mer et tverrsnitt – lyttebrødet skåret på langs eller noe.

Siden jeg ikke akkurat er noen videre musikkjournalist, nøyer jeg meg å si følgende om de artistene jeg mener lagde de tre beste albummene i 20112: Bjella ville flytta fjell om han hadde vært født i London, PJ Harvey hadde antagelig flytta Hallingdalen flere himmelretningshakk om hun var vokst opp på Ål, og at Bob Hund er musikkverdens kuleste bikkje.

Ikke at jeg har fulgt grisemye med på nye jazzutgivelser i det 85.året e.MD (etter Miles Davis), men med et kvart øye mener jeg å ha sett at totusenogelleve ikke var et toppår innen jazzen. Noen perler var det helt sikkert, og jeg mener å ha snublet over en høy promille av disse.

Og når vi først er inne på perler, herunder fraværet av sådanne, hender det at man må suge inn mye luft for å komme langt nok ned, for å finne noe som ligger på bunnen og livnærer seg av noe som igjen gir vann på mølla for en som vil bli en perle. Det kan for eksempel være et radiohue. Et album det var overraskende stille rundt i året som gikk var The King of Limbs med Radiohead. Jeg finner ikke noen svake låter der. Mulig jeg er på vei til å mene at dette er den mest spennende skiva siden Computer. Mulig. Men det ar jo litt tid som lytter når det gjelder RH, thou…

Og selv om jeg nå (dessverre) har overdosert høringa av Kaizers Violeta I, kan jeg jo ikke av den grunn la være å ha med minst èn låt fra det albumet (som jeg forøvrig mener er mer helstøpt enn nr. II, men det er jo en annen asjett…).

Den norske duoen Poor Edward synes jeg forøvrig virker lovende. Slenger med ei låt derfra sjøl om jeg ikke har hørt så mye ennå. Om de har tatt bandnavnet fra låta til Tom Waits har jeg ikke klart å finne svaret på før lista gikk i trykken…

Og apropos TW: Fikk med meg en gjennomhøring av hans nye album»Bad As Me» da det lå åpent ute noen dager ved lansering. Knallbra saker. Riktignok synes jeg tittelsporet var det minst gode, men siden det kun er den låta som er lagt ut på Spotify, så blir det jo den.

.

.

 

.

Hyggelig om du har lyst til å legg igjen noen ord...

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s